OBJEVUJEME HEJNÉHO METODU (ZAČÁTEČNÍCI)

Název akreditovaného semináře: Rozvoj matematické gramotnosti Hejného metodou na 1. stupni ZŠ

Hodinová dotace: 8 x 45 min.

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

19. 11. 2022, 09:00 - 17:00
Beruška Klatovy, Randova 112, 339 01 Klatovy
další termíny

LEKTOŘI

Mgr. Lenka Rybová

CENA PRO JEDNOTLIVCE

2 500 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Rozvoj matematické gramotnosti Hejného metodou na 1. stupni ZŠ" pod č.j.:
MSMT- 6758/2022-2-258


Vážení zájemci a zájemkyně o konferenci v Klatovech,

byli jsme nuceni plánovanou konferenci v Klatovech zrušit, zájem byl velmi nízký a to pravděpodobně hned z několika důvodů.
 
Vašeho zájmu si vážíme, a proto jsme se rozhodli nabídnout vám možnost akreditovaného semináře v rozsahu 8h v Klatovech a to v samém centru města, ve stejném termínu. Skupina bude určena všem učitelům prvního stupně bez rozlišení pokročilosti. Věnovat se budeme dvěma průřezovým tématům- jednomu ze světa aritmetiky (rovnice) a druhým geometrickým, které bude zvoleno podle počtu a složení zájemců (což tušíme, se ještě může měnit). Začátek semináře by byl v 9hod, od 12.15-12.45 by následoval společný oběd v restauraci a od 12.30 do 16.30 hod (tento čas se může posunout v závislosti na pauzách v průběhu dne, ale nejpozději v 16.30 konec). Seminář proběhne na adrese: Beruška Klatovy, Randova 112 (2. patro), Klatovy. 

Kontaktní osobou je Lenka Rybová, kterou neváhejte oslovit s jakýmkoliv dotazem ([email protected])
.
Věřme, že i když se nejedná o konferenci, nabídka vás zaujme a společně se s Hejného metodou setkáme. 



Konference v Klatovech proběhne po několikaleté pauze a je určena všem učitelům nejen z okolí tohoto krásného města. Věříme, že se potkáme s účastníky ze všech koutů. Akce je určena milovníkům Hejného metody, ale i těm, kdo se o metodu začínají zajímat (a to z nejrůznějších důvodů). Část programu je určena i těm, kdo podle Hejného metody neučí a nemají to ani v plánu. Minimálně během přestávek u dobré kávy se setkáme napříč skupinami, abychom se vzájemně obohatili a inspirovali. Hlavním tématem setkání bude výuka matematiky, ale pozornost budeme věnovat i dalším, aktuálním tématům, které hýbou životem škol. A právě aktuálnost se schovává pod slovem „Současnost“. Toto slovo je nejen v názvu jednodenní vzdělávací akce. Hlavně bude celou akci doprovázet a provazovat jednotlivé dílny i skupiny.

Program celé akce je opět rozdělen do několika skupin dle zaměření, ale i úrovně. V rámci setkání nabízíme i dílnu určenou rodičům. Novinkou jsou dvě dopolední dílny, které jsou určeny pro ty nejdůležitější, pro děti. Podrobnosti najdete u anotací jednotlivých skupin.

Pokud byste potřebovali více informací, nebo pokud máte jakékoliv dotazy (program, doprava, parkování…) ozvěte se: [email protected]. Na všechny se velmi těšíme!


Skupina se zaměřením 1. stupeň ZŠ- Objevujeme Hejného metodu (začátečníci)
Účastníci této skupiny se mohou těšit na seznámení se třemi didaktickými prostředími- jedním aritmetickým a geometrickým. Třetí prostředí bude obě oblasti propojovat, zároveň bude vycházet z našich reálných zkušeností. Díky vlastnímu prožitku se seznámíme s vybranými principy Hejného metody. V rámci sdílení a diskuze budeme hledat význam a důležitost uplatňování těchto principů. Linkou všech dílen bude „Současnost“.
Skupina je určena pro učitele a učitelky působící na 1. stupni ZŠ, kteří s Hejného metodou nemají žádné, nebo minimální zkušenosti (např. jeden krátký kurz, individuální zájem, četba článků, aj.). Přihlásit se mohou i osoby z řad veřejnosti zajímající se o vzdělávání.

PODROBNÝ PROGRAM A DALŠÍ INFORMACI BUDOU UVENY POZDĚJI, PODLE NAPLNĚNÍ SKUPIN. DĚKUJEME ZA POCHOPENÍ.

Změna programu vyhrazena.

  Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde

Chcete uspořádat tento seminář u vás ve škole?

Cena: 2400 Kč za každého účastníka, v rozmezí 8-15 účastníků.

Máte-li zájem o realizaci tohoto semináře na vaší škole, vyplňte prosím poptávkový formulář.