SEMINÁŘ KLATOVY - MŠ

Název akreditovaného semináře: Rozvoj předmatematické gramotnosti Hejného metodou

Hodinová dotace: 8 x 45 min.

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

13. 5. 2023, 09:00 - 16:30
Beruška Klatovy, Randova 112, 339 01 Klatovy
další termíny

LEKTOŘI

Mgr. Lenka Rybová

CENA PRO JEDNOTLIVCE

2 500 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Rozvoj předmatematické gramotnosti Hejného metodou" pod č.j.:
MSMT- 6758/2022-2-258


Po úspěšném jednodenním semináři na podzim nabízíme opět možnost navštívit regionální setkání učitelů základních škol v Klatovech. Tentokrát naše řady rozšíří i učitelé mateřských škol. Přihlásit se můžete na akreditovaný seminář v rozsahu 8h v Klatovech. V samém centru města v sobotu 13. 5. 2023 od 9 hod do 16.30 hod.

MŠ:
Tato skupina je určena všem učitelům a učitelkám mateřských škol, kteří se zajímají o možnosti, jak rozvíjet předmatematickou gramotnost. V rámci jednotlivých dílen si představíme principy Hejného metody, které jsou zásadní pro práci v jednotlivých didaktických prostředích. Blíže se seznámíme se dvěma prostředími, která jsou zpracována pro mateřskou školu, ale ukážeme si jejich přesah i na školu základní. Jedno prostředí bude ukázkou rozvoje tvaru (geometrie) a druhé ukázkou rozvoje světa čísel (aritmetika). Během dílen si účastníci vše prožijí a vyzkouší, budou mít dostatek času na vzájemné sdílení zkušeností a kladení otázek. V rámci pracovních dílen budeme věnovat pozornost i tématům didaktickým, jako je organizace práce, možnosti reflexe a sebereflexe nebo individualizace.

Účast na tomto kurzu nepředpokládá žádnou pokročilou znalost Hejného metody. Předpokladem je pouze ochota a chuť otevřít se dalším možnostem a být v souladu s principy Hejného metody (jako je role učitele, podpora spolupráce, aj.). Pokud se na kurz přihlásí osoba, která již absolvovala nějaké semináře a kurzy, je vítána. Je však potřeba počítat s tím, že se budeme věnovat prostředím od zavádění. V oblasti didaktických komentářů a námětů na aktivity bude kurz jistě přínosem i osobám, které patří do skupiny pokročilých.


Kontaktní osobou je Lenka Rybová ([email protected]), kterou neváhejte oslovit s jakýmkoliv dotazem. 


Změna programu vyhrazena.

  Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde

Chcete uspořádat tento seminář u vás ve škole?

Cena: 2200 Kč za každého účastníka, v rozmezí 8-15 účastníků.

Máte-li zájem o realizaci tohoto semináře na vaší škole, vyplňte prosím poptávkový formulář.