ÚVOD DO HEJNÉHO METODY V MŠ: KROKOVÁNÍ, STAVITELÉ, OBRÁZKY

Hodinová dotace: 8 x 45 min.

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

19. 10. 2024, 08:30 - 16:30
MŠ a ZŠ Záhorského, Záhorského 887/2, 152 00 Praha 5 – Hlubočepy
další termíny

LEKTOŘI

Romana Romová
Zuzana Rauchová DiS.

CENA PRO JEDNOTLIVCE

2 600 Kč (vč. 0 % DPH)

Přihlašovat se můžete do 16. 10. 2024.
Zbývá 7 míst.
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Úvod do Hejného metody v předmatematické výchově" pod č.j.:
MSMT- 6758/2022-2-258


Jak skrze propojení rytmu, slova a přirozeného pohybu pootevřít dětem svět čísel?
Jak “hra s kostkami” přispívá k propojení světa geometrie a aritmetiky?
A jaký potenciál nabízí práce s obrázkem?
 
Krokování
Seznámíme se s aktivitami, které propojují rytmus, slovo, přirozený pohyb a přispívají tak k otevírání světa čísel. Projdeme společně jednotlivými etapami, které vedou od jednoduchých říkanek až k číselné řadě. Budeme navrhovat konkrétní metody a formy práce k vybraným výzvám. Budeme se také zamýšlet nad potenciálem aktivit z hlediska rozvoje schopnosti soustředění, krátkodobé paměti, hrubé a jemné motoriky dítěte. Vyzkoušíme si některé hry, které s prostředím Krokování přímo souvisí.
Stavitelé

Seznámíme se s geometrickým manipulativním prostředím, ve kterém dítě skrze činnosti s pomůckou má možnost činit vlastní objevy, rozvíjí prostorovou představivost a orientaci a přirozenou cestou postupně obohacuje svou slovní zásobu i o matematické pojmy. Budeme si při procházení jednotlivých aktivit všímat propojení světa geometrie a aritmetiky. Budeme se věnovat potenciálu prostředí z hlediska práce ve skupině, nácviku pracovních a sociálních pravidel a možnostem využití některých aktivit k osobnostně sociálnímu rozvoji.
 
Obrázky
Nahlédneme do didaktického prostředí, které pracuje s obrázkem, jako se statickou záležitostí, čímž se snaží přispět k rozvoji koncentrace a schopnosti soustředění. Ukážeme si gradované aktivity, které rozvíjí pozorovací dovednosti a prohlubují zkušenost s 2D prostorem. Budeme zkoušet formulovat otázky k obrázkům tak, aby děti nejen počítaly a orientovaly se v obrázku, ale také aby hledaly vztahy a prohlubovaly tak svoje logické uvažování. 

 


  Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde

Chcete uspořádat tento seminář u vás ve škole?

Cena: 2600 Kč za každého účastníka, v rozmezí 8-15 účastníků.

Máte-li zájem o realizaci tohoto semináře na vaší škole, vyplňte prosím poptávkový formulář.