VYUČUJEME ZLOMKY S POROZUMĚNÍM NEJEN V 6. ROČNÍKU

Seriál samostatných seminářů pro učitele 2. stupně, především pro učitele 6. ročníku, 2/3
 

Hodinová dotace: 4 x 45 min.

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

8. 4. 2024, 14:30 - 18:00
on-line
další termíny

LEKTOŘI

Mgr. Lenka Krčálová Ph.D.

CENA PRO JEDNOTLIVCE

800 Kč (vč. 0 % DPH)

Na tento seminář se již není možné přihlásit (přihlašování ukončeno)
Storno podmínky

AKREDITACE

Seminář je akreditován MŠMT ČR v systému DVPP v rámci programu "Webinář – Matematická prostředí v Hejného metodě na 2. stupni ZŠ" pod č.j.:
MSMT- 8329/2021-4-241


Vyučujeme zlomky s porozuměním nejen v 6.  ročníku 
 Připravený seriál vždy 4 hodinových online seminářů je určen pro učitele již vyučujících Hejného metodou v 6. ročníku nebo se připravují na výuku v 6. ročníku v příštím roce. Seriál seminářů je zaměřený na prostředí aritmetická a geometrická.   
Na jednotlivé semináře je nutné se přihlašovat zvlášť. Je možné absolvovat všechny semináře, stejně tak jen vybrané. Účast na jednom semináři není podmínkou pro účast na dalším. Semináře jsou určeny pro učitele, kteří mají zkušenosti s výukou Hejného metody podle učebnice A nebo alespoň již absolvovali seminář Úvod do Hejného metody. 
 
Název: Vyučujeme zlomky s porozuměním nejen v 6. ročníku
Termín: 8.4. 2024  14,30 - 18,00
Lektoři:  Lenka Krčálová
 
Na webináři se zaměříme na možnosti, jak zacílit naši výuku matematického tématu Zlomky, aby mu žáci lépe rozuměli. Ukotvíme představu zlomku v reálném světě. K tomu nám pomohou nejrůznější modely (např. spravedlivé dělení, modely ciferník, tyč a čokoláda). Propojíme zlomky s desetinnými čísly. Podíváme se na to, jaké úlohy mohou žáky dovést k tomu, aby objevili, jak se dají zlomky krátit, sčítat, násobit, aby nepoužívali jen formálně naučené postupy a vyhnuli se tak formalismu. Ukážeme si možnosti, jak podpořit žáky v porozumění řešení slovních úloh se zlomky. 

Webinář proběhne formou videokonference na platformě ZOOM.


  Přečíst celou anotaci akreditovaného semináře

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde