SOBOTNÍ ŠKOLA STŘEDOŠKOLSKÉ VÝUKY MATEMATIKY I

Hodinová dotace: 8 x 45 min.

Přihlásit se na kurz

DATUM A MÍSTO

19. 10. 2024, 09:00 - 17:00
Brno
další termíny

LEKTOŘI

RNDr. Eva Nováková
Mgr. Daniel Vybíral
Mgr. Jakub Kašpar

CENA PRO JEDNOTLIVCE

2 980 Kč (vč. 21 % DPH)

Přihlašovat se můžete do 16. 10. 2024.
Zbývá 13 míst.
Storno podmínky


Na sobotní škole proběhnou 4 dílny:

Množiny a výroky - Účastníky seznámíme s nově vydanou pracovní učebnicí, sami si vyzkouší řešení úloh, které vedou žáky k osvojení množinových operací, k objevům toho, jak fungují složené a kvantifikované výroky, a k hledání cest, jak je možné dokázat pravdivost či nepravdivost výroků.

Funkce - Na dílně představíme konstruktivistické pojetí tématu funkce, opírat se budeme o úlohy z připravovaných učebnic pro gymnázia. Těžištěm semináře bude cesta od reálných situací, ve kterých žáci získávají s konceptem funkce první zkušenosti, až k práci s funkcí jako abstraktním objektem. Celý proces budeme sledovat na dvou skupinách funkcí, které bývají pro žáky obtížněji uchopitelné, a to funkcích exponenciálních a logaritmických. Prostor bude věnován i tomu, jak s těmito tématy efektivně a diferencovaně pracovat ve třídě.

Gradované úlohy - Gradované úlohy jsou sestaveny z několika částí s postupně se zvyšující náročností. Cílem je předkládat všem žákům přiměřené výzvy tak, aby každý žák mohl řešit úlohy na své úrovni schopností. Na semináři si účastníci vyzkouší řešit gradované úlohy v roli žáků. Následně se z pohledu učitele zamyslí nad jejich potenciálem a způsobem využití v hodinách.

Diagnostika a práce s chybou - U některých žáků strach z matematiky způsobuje selhávání a neúspěch, blokuje přemýšlení. Příčinou strachu mnohdy není učitel ani samotná matematika, ale nízká sebedůvěra, strach z neúspěchu, strach ze selhání, strach z chyby. Uvedeme ilustrační příběhy, žákovská řešení, která budeme analyzovat, diagnostikovat příčiny chyby a ukážeme cesty, jak chybu využít k hlubšímu porozumění matematice i k osobnostnímu rozvoji žáka.

Seminář je bez stravy během programu.

Změna programu vyhrazena.

Cena se skládá z:

Ubytování: nezajišťujeme
Storno podmínky naleznete zde